Producten tegen algen in de vijver
3-5 dagen
20010
Alg-Killer tegen draadalg in de vijver
Tegen draadalg in de vijver

Alg-Killer tegen draadalg

Het beste biologische middel tegen draadalg in de vijver

Alg-Killer is een uit de natuur gewonnen product dat draadalg voorkomt en bestrijdt zonder enig gevaar voor de andere levende organismen in uw vijver.
Alg-Killer is zo veilig dat, bijvoorbeeld bij extreme algengroei, zonder probleem een dubbele dosis kan worden aangewend.
Alg-Killer is een 100% natuurlijk product dat de in het vijverwater aanwezige draadalgen, maar ook de sporen van draadalg grotendeels verwijdert. Ook stimuleert het de ontwikkeling van micro-organismen die algengroei tegengaan. Hierdoor kent het een langdurige werking.

Alg-Killer is niet giftig en is absoluut veilig voor mens, dier en plant. Het kan daarom ook zonder bezwaar in zwemvijvers en koivijvers worden toegepast. Alg-Killer verwijdert de draadalg maar tast geen andere planten aan.

Alg-Killer werkt op microbiologische basis en niet op basis van fosfaatbinding, gif of zware metalen zoals vrijwel alle andere algenpoeders. Deze werking is niet alleen veiliger en milieuvriendelijker dan andere algenbestrijders, maar heeft tevens een positief effect op de bacteriële huishouding en de ontwikkeling van de zuurstofplanten in de vijver. Door de absolute afwezigheid van zware metalen en gif, is ook op lange termijn het gebruik van Alg-Killer niet schadelijk voor uw vissen.

Hoe veilig is Alg-Killer? (praktijktest)

Tijdige toediening in het voorjaar leidt tot een optimaal resultaat. Een nadosering in het najaar is aanbevelenswaardig.
Ter behandeling van zeer ernstig aangetaste vijvers en het zwemgedeelte van zwemvijvers bevelen wij eveneens Oxy-Boost als nabehandeling aan.

Dosering: 1 Kg per 10.000 L vijverinhoud
(lees ook de extra aanwijzingen onder Meer info)

Verkoopeenheid/prijs:
  1 Kg    € 19,95
  5 Kg    € 89,95 = € 17,99/kg
10 Kg  € 159,00 = € 15,90/kg

(Er is nu ook een eenvoudig strooibare Alg-Killer beschikbaar, zie hier onder)

Draadalg biologisch verwijderd met Alg-killer

Maar hoe werkt uw Alg-Killer dan tegen draadalg als er geen gif of andere rotzooi in zit?
Het recept van onze Alg-Killer houden we geheim omdat het in Europa exclusief door ons op de markt wordt gebracht. Maar een klein tipje van de sluier over de werking van Alg-Killer willen we wel oplichten. Algen staan aan het begin van de voedselketen. Ze worden gegeten door micro-organismen die op hun beurt weer worden gegeten door bijvoorbeeld, vissenlarven en insecten. In ieder water, dus ook in vijvers, komen deze algenetende micro-organismen voor. In grote viskwekerijen worden deze micro-organismen speciaal gekweekt als voedsel voor de vissenlarven. De Alg-Killer van schonevijver.nl bestaat voor het grootste gedeelte uit deze soorten micro-organismen. De draadalgen in uw vijver worden dus letterlijk opgegeten! U kunt dit effect ook zelf waarnemen na  toediening van Alg-Killer. De draadalgen krimpen en vormen klonten, dit is hun natuurlijke afweermechanisme tegen deze micro-organismen.

Extra aanwijzingen t.a.v. de dosering van Alg-Killer
Alg-Killer is een microbiologisch product en mag nooit in een te lage dosering worden gebruikt!
Als u een vijver hebt met een totale inhoud van ca 11 of 12 m3, denkt u dan niet dat 1 kg Alg-Killer wel voldoende zal zijn.
Een te grote dosering kan zonder enig gevaar voor de planten en vissen, maar een te lage dosering kan een teleurstellend resultaat geven, vooral bij vijvers die te kampen hebben met een zware aantasting door draadalg, bij natuurvijvers met een zandbodem en zonder biologisch filter.
Het product maakt de draadalgen zacht en verslijmt ze, waarna deze restanten van algen langzaam verder worden afgebroken door het product. Indien de dosering te laag is, zal dit laatste deel van het proces niet goed kunnen worden voltooid.
Verslijmde algenresten zijn sterk nitraathoudend organisch afval en daarmee een uitstekende voedingsbodem voor hernieuwde, soms zelfs sterkere algengroei dan voorheen. Daarom is het van belang om nauwkeurig de totale inhoud van de vijver te bepalen, inclusief de inhoud van (planten)filters, beeklopen, enz.

Verhoog bij enige twijfel de dosering, dit kan zonder bezwaar en voorkomt teleurstellingen en eventueel noodzakelijke herdoseringen of nabehandelingen. Ook bij ernstige aantasting door draadalgen is het aan te bevelen een hogere dosering te gebruiken.

Ook algen zijn belangrijke leveranciers van zuurstof in een vijver. Het wegnemen ervan kan dus leiden tot een tijdelijk zuurstoftekort.
Daarom is het noodzakelijk om de vijver extra te beluchten tijdens het gebruik van Alg-Killer.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__