Producten tegen algen in de vijver
3-5 dagen
20015
Alg-Killer tegen draadalg in de vijver
Tegen draadalg in de vijver

Alg-Killer tegen draadalg STROOIBAAR

Eenvoudig in gebruik, speciaal voor de grotere vijver met draadalgen

Alg-Killer in poedervorm moet eerst worden gemengd met vijverwater en vervolgens goed over de vijver worden verdeeld. Dat kan in het geval van een grotere vijver een lastige klus zijn.
Speciaal hiervoor is strooibare Alg-Killer in korrelvorm ontwikkeld. Deze korrels kunnen zonder meer met de hand in de vijver worden verstrooid en hoeven niet vooraf met water aangemaakt te worden.
Ook wordt het vijverwater minder troebel bij gebruik van onze strooibare Alg-Killer korrels.

Voor een volledige beschrijving zie hierboven bij Alg-Killer.

Tijdige toediening in het voorjaar leidt tot een optimaal resultaat. Een nadosering in het najaar is aanbevelenswaardig.
Ter behandeling van zeer ernstig aangetaste vijvers en het zwemgedeelte van zwemvijvers bevelen wij eveneens Oxy-Boost als nabehandeling aan.

Dosering: 1 Kg per 10.000 L vijverinhoud
(lees ook de extra aanwijzingen onder Meer info)

Verkoopeenheid/prijs:
1 Kg    € 20,95
5 Kg    € 94,95 =   € 18,99/kg
10 Kg  € 169,00 = € 16,90/kg

Draadalg biologisch verwijderd met Alg-killer

Maar hoe werkt uw Alg-Killer dan tegen draadalg als er geen gif of andere rotzooi in zit?
Het recept van onze Alg-Killer houden we geheim omdat het in Europa exclusief door ons op de markt wordt gebracht. Maar een klein tipje van de sluier over de werking van Alg-Killer willen we wel oplichten. Algen staan aan het begin van de voedselketen. Ze worden gegeten door micro-organismen die op hun beurt weer worden gegeten door bijvoorbeeld, vissenlarven en insecten. In ieder water, dus ook in vijvers, komen deze algenetende micro-organismen voor. In grote viskwekerijen worden deze micro-organismen speciaal gekweekt als voedsel voor de vissenlarven. De Alg-Killer van schonevijver.nl bestaat voor het grootste gedeelte uit deze soorten micro-organismen. De draadalgen in uw vijver worden dus letterlijk opgegeten! U kunt dit effect ook zelf waarnemen na  toediening van Alg-Killer. De draadalgen krimpen en vormen klonten, dit is hun natuurlijke afweermechanisme tegen deze micro-organismen.

Extra aanwijzingen t.a.v. de dosering van Alg-Killer
Alg-Killer is een microbiologisch product en mag nooit in een te lage dosering worden gebruikt!
Als u een vijver hebt met een totale inhoud van ca 11 of 12 m3, denkt u dan niet dat 1 kg Alg-Killer wel voldoende zal zijn.
Een te grote dosering kan zonder enig gevaar voor de planten en vissen, maar een te lage dosering kan een teleurstellend resultaat geven, vooral bij vijvers die te kampen hebben met een zware aantasting door draadalg, bij natuurvijvers met een zandbodem en zonder biologisch filter.
Het product maakt de draadalgen zacht en verslijmt ze, waarna deze restanten van algen langzaam verder worden afgebroken door het product. Indien de dosering te laag is, zal dit laatste deel van het proces niet goed kunnen worden voltooid.
Verslijmde algenresten zijn sterk nitraathoudend organisch afval en daarmee een uitstekende voedingsbodem voor hernieuwde, soms zelfs sterkere algengroei dan voorheen. Daarom is het van belang om nauwkeurig de totale inhoud van de vijver te bepalen, inclusief de inhoud van (planten)filters, beeklopen, enz.

Verhoog bij enige twijfel de dosering, dit kan zonder bezwaar en voorkomt teleurstellingen en eventueel noodzakelijke herdoseringen of nabehandelingen. Ook bij ernstige aantasting door draadalgen is het aan te bevelen een hogere dosering te gebruiken.

Ook algen zijn belangrijke leveranciers van zuurstof in een vijver. Het wegnemen ervan kan dus leiden tot een tijdelijk zuurstoftekort.
Daarom is het noodzakelijk om de vijver extra te beluchten tijdens het gebruik van Alg-Killer.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__