Geneesmiddelen bij zieke vissen
Vijver geneesmiddelen

Geneesmiddelen voor vissen

Medicijnen voor zieke vissen en andere ziekte in de vijver

Geneesmiddelen voor zieke vissen zou iedere vijverbezitter of aquariumhouder standaard in huis moeten hebben.
In de natuurlijke leefomgeving van vissen komen veel schadelijke bacteriën, schimmels en parasieten voor.
Door het natuurlijke afweersysteem van de vissen zorgt dat niet per definitie voor ziekte in de vijver.
Echter, als vissen stress ondervinden neemt hun afweer drastisch af en zijn ze gevoelig voor allerlei ziekten en parasieten.
Veroorzakers van stress bij vissen zijn bijvoorbeeld transport, een te groot vissenbestand in de vijver en een slechte waterkwaliteit.

Als u een ziekte in uw vijver constateert, is het devies om snel in te grijpen met één van onderstaande effectieve en snelwerkende medicijnen voor vissen. Hiermee voorkomt u grote schade aan en sterfte van uw kostbare vissenbestand en bespaart u zich de hoge kosten voor vervanging en herstel.

Klik hier voor een overzicht van de meest voorkomende ziekten en parasieten bij vissen

FMC 0,5 L

Fish Pharrna
30010
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details
Fish Pharma FMC tegen witte stip, costia en chilodonella

Werkzame stoffen per liter: Formaldehyde 40%, Maclachite groen 4 gr

Dosering/Gebruiksaanwijzing:
Op de 1e, 3e en 5e dag 15 ml per kuub toedienen. Tijdens de behandeling doet de UV lamp en de Ozon installatie uitgeschakeld worden. Op de 7e dag van de behandeling dient 20% water ververst te worden. De behandeling liever niet door het filter laten gaan. De vijver en het filter goed beluchten wanneer u het filter uitschakelt of intern circuleert. Tijdens de behandeling niet voeren. 1 Liter FMC is voldoende om een vijver van 25 kuub te behandelen.

Vrijgesteld van registratieplicht

Waarschuwingen:Niet gebruiken bij goudvissen, steuren en winden.Niet gebruiken in afgesloten ruimtes.Draag handschoenen bij toediening van het produkt.Buiten bereik van kinderen houden.Bij kamertemperatuur bewaren.Niet onder de 10 graden celcius gebruiken.

Calin 1 L

Fish Pharrna
30020
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details
Fish Pharma Calin tegen Trichodina

Werkzame stof per liter: 62,5 g kalium permanganaat

Dosering:
32 ml per kuub over de vijver verdelen. Na 4-6 uur neutraliseren met Fish Pharma NPC (dosis 10 gram per kubiek). Op de 2de en de 3de dag dezelfde behandeling herhalen.
Tijdens de behandeling de steuren uit de vijver halen en het middel niet door het filter laten gaan. Vijver goed beluchten. Op de 4de dag kunnen de steuren terug in de vijver.

Vrijgesteld van registratieplicht
Waarschuwingen:Draag handschoenen bij toediening van het productBuiten bereik van kinderen bewarenTijdens behandeling de vijver goed beluchten
Bij kamertemperatuur bewarenDe hardheid van het water mag niet lager zijn dan 5 dH

Formalin 1L

Fish Pharrna
30030
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details
Fish Pharma Formalin tegen Costia

Werkzame stof per 1 liter: formaldehyde 40%

Dosering/Gebruiksaanwijzing:
Op de 1ste en 3de dag 20 ml per kuub toedienen. Tijdens de behandeling dient de UV lamp en de Ozon installatie uitgeschakeld te worden. Op de 5de dag van de behandeling dient 20% water ververst te worden. De behandeling liever niet door de filter laten gaan. Wanneer u het filter uitschakelt of intern laat circuleren, dient u wel zeer goed de vijver en het filter te beluchten. Tijdens de behandeling niet voeren. Steuren tijdens de behandeling uit de vijver halen.

Vrijgesteld van registratieplicht
Waarschuwingen:Bewaren bij kamertemperatuurNiet onder de 10 graden celsius gebruikenNiet gebruiken in afgesloten ruimtesDraag handschoenen bij toediening van het produktBuiten bereik van kinderen houden

GTC 0,5 L

Fish Pharrna
30040
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details
Fish Pharma GTC tegen alle eencellige parasieten en schimmel

Werkzame stof per liter: acriflavine 7 g., malachiet groen 4 g.

Dosering/Gebruiksaanwijzing:
Op de 1ste , 3de en 5de dag 17 ml per kuub toedienen. Tijdens de behandeling dient de UV lamp en de Ozon installatie uitgeschakeld te worden. Op de 2de en 4de  dag van de behandeling dient 10% water ververst te worden en op de 6de dag dient 25% water ververst te worden. De behandeling liever niet door het filter laten gaan. Wanneer u het filter uitschakelt of intern laat circuleren, dient u wel zeer goed de vijver en het filter te beluchten. Tijdens de behandeling niet voeren.

Vrijgesteld van registratieplicht

Waarschuwingen:Draag handschoenen bij toediening van het produktBuiten bereik van kinderen houden. Niet gebruiken in water met een hardheid lager dan 5 dHBij kamertemperatuur bewaren

Complete Vijverapotheek

Fish Pharrna
30000
Van € 129,80 voor
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details
Hiermee bent u op de meest voorkomende ziekten in de vijver en aquarium voorbereid
Compleet pakket vismedicijnen
 • FMC 0,5 L
 • Calin 1 L
 • Formalin 1 L
 • GTC 0,5 L

 

Tegen de meest voorkomende ziektes bij vissen, onze complete vijver apotheek

Dit pakket geneesmiddelen biedt een oplossing voor de meest voorkomende ziektes in vijvers.
Door de combinatie aanbieding van verschillende producten bent u op een eenvoudige en goedkope manier goed voorbereid om snel in te kunnen grijpen als uw vissen getroffen worden door een aandoening.