Vijver onderhoudsproducten
3-5 dagen
20010
Aqua Life Granulate

ALG Vijver Verbeteraar

Aqua Life Granulate

Het beste biologische en meest veilige product om uw vijver te verbeteren

Aqua Life Granulate is een uit de natuur gewonnen product dat alle biologische processen in uw vijver sterk optimaliseert.
Het stimuleert o.a. de plantengroei en de ontwikkeling van nuttige micro organismen.
Hierdoor worden vijverproblemen grotendeels voorkomen en weggenomen.

ALG is een 100% natuurlijk product en geen Biocide.
Het is absoluut vrij van fosfaatbinders, pesticiden of metaaloxiden, schadelijke werkzame stoffen die vaak aanwezig zijn producten ter bestrijding van draadalgen.
Het kan dan ook veilig en zonder probleem in grotere en herhaalde doseringen worden toegepast.
Ook bij langdurig gebruik is ALG absoluut ongevaarlijk voor mensen, planten, vissen, amfibieën of andere levende organismen in uw vijver.
ALG kan daarom ook zonder bezwaar worden toegepast in zwemvijvers en koivijvers.

Uw vijver zal er bij gebruik van ALG alleen maar op vooruit gaan en bestaande vijverproblemen zullen  verminderen.

Toediening in het voorjaar leidt tot een optimaal resultaat, bij bestaande vijverproblemen wordt een extra dosering in het najaar aanbevolen.
Ter nabehandeling en reiniging, bijv. van de vijverbodem van zwemvijvers, bevelen we eveneens ons product Oxy-Boost aan.

Dosering 1 Kg per 10.000 liter vijverinhoud

Verkoopeenheid/Prijs
1 Kg € 19,95
5 Kg € 89,95 = € 17,99/kg
10 Kg € 159,00 = € 15,90/kg

Voor grotere vijvers is er ook een eenvoudig strooibare ALG beschikbaar, zie hier onder)

ALG Vijver Verbeteraar, wat is het en hoe werkt het?

Aqua Life Granulate is een anorganisch mengsel van uit de natuur gewonnen producten.
Het bevat dan ook geen enkel ingrediënt of werkzame stof die registratieplicht kent voor REACH, (invoegen link) https://echa.europa.eu/ de Europese databank voor chemische producten e.d.
Het wordt ook niet als biocide gezien, waardoor registratie bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (link invoegen) https://www.ctgb.nl/ evenmin aan de orde is.
Voor veel vijverproducten is dat verplicht omdat ze vanwege hun werkzame stoffen (bijv. als middel tegen draadalgen) als biocide worden beschouwd, dit is voor ALG echter niet van toepassing.
Bij gebruik van ALG bestaat er geen gevaar voor u als zwemmer, voor uw vissen of bijv. voor huisdieren die uit de vijver drinken. Ook niet als u 10 keer de aanbevolen hoeveelheid zou gebruiken!

Het recept van ALG houden we natuurlijk geheim omdat het in Europa exclusief door ons op de markt wordt gebracht. Een klein tipje van de sluier willen we echter wel oplichten.
ALG verbetert alle biologische processen in de vijver op natuurlijke en zeer milde wijze, het is dus beslist geen snel werkend bestrijdingsmiddel!
De werking begint in het algemeen zichtbaar te worden na 1-2 weken.
Door gebruik van ALG verbetert de waterkwaliteit zeer sterk, de groei van planten neemt toe, evenals die van nuttige bacteriën in biologische filters en in de vijver zelf. Lagere dieren als slakken, insecten, maar ook vissen, amfibieën en hun gebroed, gedijen uitstekend bij het gebruik van ALG.
Dit alles heeft tot gevolg dat problemen in de vijver worden voorkomen en ook zullen verminderen na gebruik van ALG.

Extra aanwijzingen t.a.v. de dosering van ALG.
ALG is optimaal werkzaam bij een watertemperatuur vanaf 6 graden C, toediening bij een lagere temperatuur werkt echter ook preventief.
ALG mag nooit in een te lage dosering worden gebruikt. De minimale dosering is 1 kg product per 10.000 liter vijverwater en een lagere dosering kan een teleurstellend resultaat geven. Sterker nog, een te lage dosering kan bestaande problemen in een vijver verergeren. Denkt u dus niet dat 1 kg ALG wel voldoende zal zijn als uw vijver 12.000 liter inhoud kent. Voor een goed resultaat is het daarom belangrijk om nauwkeurig de totale inhoud van uw vijversysteem te bepalen, dus inclusief moerasfilter, beekloop enz.
Vooral bij vijvers met bestaande problemen, natuurvijvers met een zandbodem en of zonder biologische filter, wordt een hogere dosering (tot 25-30 % meer) aanbevolen.
Verhoog bij enige twijfel dus altijd de dosering, dit kan zonder gevaar en voorkomt herhalingsdoseringen of nabehandelingen.

Waarschuwing
Door de optimalisatie van de biologische processen in de vijver kan het voorkomen dat bijv. aanwezige draadalgen massaal afsterven. Omdat draadalgen zelf ook zuurstof produceren, is het belangrijk om de vijver extra te beluchten tijdens gebruik van ALG.
Ook is het verstandig om ca. 3-4 weken na gebruik van ALG de vijver na te behandelen en een reiniging uit te voeren met ons product Oxy-Boost om bezonken organisch materiaal van de bodem te verwijderen.
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__